Mari Berselawat Setiap Hari

اللهم صلى على سيدنا محمد وعلى آله واصحابه وسلم

Ya Allah,limpahkanlah rahmat ke atas Muhammad

Wednesday, March 17, 2010

sang kancil melompat-lompat,sapekah pemenangnye??

Pada satu hari,sang kancil yang penipu cerdik sedang berjalan-jalan di dalam hutan.tetibe,die ternampak banyak pokok rambutan yang masak ranum dan merah warnanya.sang kancil pon berpikir,'mesti manis rasanya..'

gulpp!!
(bunyi sang kancil menelan air liur)


sang kancil teringin makan buah rambutan itu tapi bagaimana?die perlu menyeberangi sungai untuk sampai ke seberang sane.ye,rambutan itu berada di seberang sungai yg deras airnye.kancil pikir punye pikir...akhirnye die mendapat satu idea.

tiinggg!!
(bunyi idea muncul)

'haa..aku boleh gunekan sang buaya untuk menyeberang ke sana..',pikir sang kancil.....



mane buaya ni??jap ye sayang mak cari sang buaya seekor lagi. jap taw taw..(sambil cari2 buaya)


~~~oh,aku berangan rupenye..maaf ye..ingtkan td tengah bacakan buku cerita kat anak2 tadi.mentang2 tengah wat keje pasal Augmented Reality(AR) berangan plak die ye.hep,biase tu die. =p

teruje actually bile dapat keluarkan kotak[?] yang sebenarnye sang kancil.em,mungkin sang kancil dah melompat kot..*think positive


ok,pasti korang xpaham kan ape bende aku duk merepek ni T____T


meh meh rapat rapat adik,kakak,abang boleh blah ok.


kelmarin,saya dah dapat kerja baru.disebabkan kerja Google Earth saya dah selesai,jadi dapat la kerja lain kan..dan xsangka rupenye kene wat Augmented Reality.wah,menarik ni walaupon ni bukan tajuk PSM saya tapi saya suke!


em,suke hanya sementara.ceh ceh.derita untuk menyiapkan bende ni yang kite xtaw.bagaimanakah nasib ku?eceh.


semalam punyelah banyak dugaan dalam proses men'setting' laptop ni.ye,sebelum wat keje ni,kene la set laptop korang dulu taw.ade sape2 yang berminat nak wat dan cube??pastikan anda ade webcam,perisian c++ dan tidak dilupakan openGL.anda boleh rujuk ARtoolkit website untuk cara2 set.fuhh!



setelah berpeluh-peluh men'setting' laptop semalam,akhirnye hari ni keluar jugak.apekah??
nampak x kotak berwarna baldu biru itu?muke aku muke teruje!


eh eh,ni gambar sape ni??????

ehem2,pemenang contest ye ni.tahniah2!!

*tepuk tangan*

kak,tunggu parcel sampai ye.em,nak alamat umah.hehehehe


sambung.

em,petang ni nak pegi UTM puncak letaknyaa.. as i told u before,nak uruskan ptptn kan..harap2 semuanya berjalan dengan lancar.ameen

p/s : pagi tadi dapat khabar sedih.Al-fatihah buat ayah sahabatku,Zaidah.saya harap awak tabah dan kuat ye.saya taw awak boleh. =')


4 comments:

Asya said...

haaaaa????
betul ke ni...
terima kasih buat semua juri,,sgt2 x pcaya...

Tq...

ALAMAT:-
geliga slipway sdn.bhd
lot 1046,
jalan taman desa awana,
bukit kuang,
24000 kemaman,trg

nama: alyani binti amran

**salam takziah utk ZAIDAH..

::[si putihpurple]:: said...

congrats kpd pmenang..hihi=p

Poyaty said...

yay, i kalah. sob sob. lawan balik, x puas hati neh. hahaha kidding. tahniah kpd akk yg menang tu. sgguh terharu

iEnA eLiEnA said...

congrats pade pemenang..
and thanks kpd tuan blog sb sudi terjah blog iena n undi iena
hehe
thanks a lot yer