Mari Berselawat Setiap Hari

اللهم صلى على سيدنا محمد وعلى آله واصحابه وسلم

Ya Allah,limpahkanlah rahmat ke atas Muhammad

Wednesday, March 10, 2010

i'm so proud =) Alhamdulillah

Alhamdulillah..semuanya baik2 saja =)
seronok dapat taw berita gembira sebentar tadi.i'm so proud.seriously.
ntah kenapa menggeletar tangan aku lepas tau result my dear brother.
maybe sebab terlalu seronok.tapi ape2 pun,terime kasih ya Allah atas ape yang Engkau kurniakan kepada keluargaku.Alhamdulillah..


bila imbas balik kenangan dulu2..xsangka Aus,adikku yang ni dah besar.wawawahh..macam makcik2 la plak aku ni.(ade gaya cam bakal ibu mithali x?? ;)
dulu masa sekolah rendah darjah 5,aku sekolah kebangsaan sesi pagi dan Aus plak darjah 1 di sesi petang.Dalam kelas aku duduk belakang sekali tepi pintu kelas.hehehehe..apesal aku duk jauh sangat??sebabnye sebelum tu kelas aku kat tempat lain.pastu cikgu kelas time tu sakit ke ape ntah lupe plak,kene tukar cikgu kelas yang lain.cikgu kelas yang baru ni pulak xnak duduk kelas aku sebab kelas aku xceria + suram je.jadi,die pun suruh kami semua tukar dan masuk kelas dia yang cantik bersih dan ceria itu(menang kelas paling ceria setiap minggu tuuu).


Aku dapat tempat belakang sekali sebab budak lain rabun kambing.mata i kan clear.haha.alasan.sebenarnye masuk kelas lambat time pertukaran tu so kene la duduk belakang tepi pintu lagi u.sejak itu,kelas kami selalu je menang kelas 'ter'bersih dan 'ter'ceria sebab kami 'ter'tukar kelas dan cikgu kelas.heh.


ok,saya bukan nak cerita pasal itu tapi terpakse cerita untuk memahamkan anda semua yang baca.yang xbaca xpayah paham.


sambung.


kebetulan plak,kelas aku yang baru ni adalah kelas Aus pada sesi petangnye.jadi secara xlangsung,aku selalulah menemani die ke kelas.faham x?macam ni,aku kan duk belakang sekali dekat pintu kan..jadi bile Aus sampai sekolah,die terus je pegi kelas die tapi kene la tunggu kat luar sebab budak sesi pagi xkeluar kelas lagi.hehehe.aku pun tengok2kan la die memandangkan die baru darjah 1 kan time tuu..kami duduk bersebelahan.aku kat dalam kelas,die kat luar.
ok.aku tipu.die berdiri sebenarnye.xkan la die nak duduk kat lantai koridor raya kelas kot kan??


sebak bile teringat balik time tu die kecik je dengan rambut curly2 pastu ade lesung pipit lg.hehe.sekarang die lagi besar dan tinggi daripada aku.sebenarnye dalam famili aku paling rendah.kalau lawan dengan Adib je boleh menang.T_____T


sambung lagi.


Aku dengan Aus time kecik2 dulu memang rapat.Bile die kene buli dengan Mamat,aku la yang selalu backup die.Aus ni jenis senyap n suke berlagak cool.padahal dalam hati tiada siapa yang tahu betul x?hehe.kau jangan cabar die eh,kalau die kate itu,itu lah yang die akan buat.

contohnye:

Aus tengah makan nasi.Amin kacau Aus makan nasi dan buat taktik2 serangan dan aksi2 menyakitkan hati.mule2 Aus senyap je pastu dah nyampah tengok Amin kacau2 die,die pon akan cakap, "kau nak mandi nasi?? ".

"Eleh,xtakot pon," jawab Amin.

korang rase ape jadi lepas tu??confirm mandi nasi punye.tiada belas kasihan.pastu,aku jugak yang kene bersihkan bende2 tu.cisss.

haa...dahsyat bukan??tu dulu2 la..time kecik tiada akal yang cukup.dah besar ni rasenye x kot.xpelah,balik nanti aku try test tengok die wat cmtu ke x..huhuhu.(harap2 tidaklah)


this entry is tribute to my brother,Muhammad Firdaus.

Tahniah Aus!

He got 5 A's and 4 B's...

BM , Sejarah -> A+
Pendidikan Islam , Math Moden -> A
Add Math -> A- (wah,lawan tok guru neh.tokguru dapat B3 je..haha.bagus2!)
BI , Fizik , Biologi -> B+
Kimia -> B


cakk!! sayalah Aus..


3 dah lepas,ade 2 orang lagii..Amin dan Adib.
dalam tiga2 orang ni,result SPM aku yang paling teruk sekali tapi semua kreadit ok.heh.
teruk2 pon dapat gak masuk matrik dengan universiti.kire ok la tu kan??haha.


p/s : Aku sentiasa pegang pada kata2 cikgu aku.'yang sulung kene berjaye,bru adik2 yang lain mengikut.'ye,aku percaye itu.. :')



4 comments:

shakirah samsudin said...

hye aus.
name sy shakirah...

gagaga.

tahniah tuk adik mu. :)

beLLa said...

conratez kat adik sis!
addmath A tu..wiwitt!!
hehe

violet VC said...

sy pon pcye kate2 itu...y sulung kene tnjukkan cth tbek...=))

Poyaty said...

shak gatai. hahaha

tahniah utk adik awak :)