Mari Berselawat Setiap Hari

اللهم صلى على سيدنا محمد وعلى آله واصحابه وسلم

Ya Allah,limpahkanlah rahmat ke atas Muhammad

Saturday, February 27, 2010

Benarlah Kata Hagemaru

sebelum tu,kite perkenal kan pelakon utama:

saya - mangsa (pelakon utama wanita)
adib - pemangsa (pelakon utama lelaki)
mak - pelakon pembantu wanita
mamat - pelakon pembantu lelaki



oh,sungguh seronok dapat balik rumah mak ayah berbanding rumah sewa yang sungguh bosan itu.niat di hati,minggu ni nak duduk rumah sewa,xnak balik gombak..sekaliii...ambek kau..bosan nak mampos la duduk sane dah la xde tv ke ape naseb baik ade beruk-band tapi tu pon masih bosan xtaw nape.heh.

last2 malam tu call mak,"mak,nak balik.amek la nur"
mak jawab,"banyak cntik muke kau",(actually lupe mak jawab ape..hehe)
pastu mak sambg,"esok la..esok"

hehehehe......

esoknya pagi2 lagi ayah dah dtg jemput kat bukit jalil.pastu g breakfast.

ohh..seronok gile duk umah.nikmat tak terkata ok.


apesal intro panjang sangat ni??


baiklah,kesah minggu ini~~(gaya ala2 Pakcik Tonarida dgn Kak Butsu dalam cite Hagemaru)


malang tidak berbau...(suara ala2 Hagemaru)


malang 1

sesampai di rumah,saya menonton TV dengan bahagia sekali.sambil tunggu nasik masak atas dapur( i masak nasik manual ok).Adib,sedang bermain sepak2 botol coke kosong.saya di dalam hati bermonolog,'haiissh,kalau la botol tu terkena aku......'

Si Adib ni dah la sepak botol tu bukan main kuat lagi.dari kecik mmg suke main bola sepak.tp disebabkan bola dah kempis,die gune la botol.kreatif kreatif.

sedang saya khusyuk menonton...tibe-tibe...

PANGGG!! (lebih kurang cmtu lah bunyi die.xtaw nak wat cne)

aduddududuiiii...sakit...tp control macho beb.

botol yang disepak dengan kekuatan berpadu itu terkena mulutku...abes dah xseksi bibirku ini...sumpah sakit woooo...

Adib,"nur,sakit ke??hehehe..."

Saya,"...............,"

(senyap menahan kesakitan.dalam hati rase nak lempang laju2.hissh..sabar2)

patotnye, awal2 lagi saya kasi warning sama die,kalau botol tu kene kak nur,siap la kauuu!!



malang 2

malam tu,mak ajak saya pegi ATM nak masukkan duit untuk mamat.saya hanya menurut perintah.si Adib ni plak,suke ikot kakaknye.pegi masukkan duit pon nak ikot pastu sibok2 nak amek resit la,amek kad la..kakaknye pegi farmasi nak beli ubat sakit tekak untuk mak pon die nak ikot turun kereta jugak.sesampainye di rumah,nak bukak pagar la kan,nak parking kereta.saya,kakak mithali,segera keluar dari kereta lalu menutup pintu depan kereta.
tanganku masih di pintu itu dan tibe- tibe........

PANGGG!! (sound effect lebih kurang begitu)

"adoiiiii...bukak pintu cepat..",dan si Adib pon bukak pintu depan, "bukan ni..bukan ni.."

lalu dengan muke cuak,si Adib pon bukak pintu belakang..

akhirnye jariku dapat dilepaskan..sedih..abes kemek...huhuhu

jari kelingking dan jari manisku tersepit dipintu belakang kereta yang ditutup oleh adikku,si Adib yang suke ikot kakaknye ke mane sahaja...tatkala tanganku masih berada dipintu hadapan kereta.

huhuhuhuhuu...
masuk rumah terus naik atas nanges2 sebab sakit.waahh..jangan la patah..jangan la patah..

air mata memercik2 keluar.. T______________________T


merajuk dengan adib.tak nak kawan.


hari malang.
27 Februari 2010.


4 comments:

miloicekaw1119 said...

tgn kite dulu pnh gak tersepit pintu van..
sakit wo..
cacat sekejap kuku kt..

kinsyakrn said...

kalako lah

cinta sang ratu... said...

miloicekaw,

huhu..abes dh jari manis bengkak.dah xmanis dh.. =(


kinsyakrn,

memang kelakar bile ingat balik
T_____T

fitri oh fitri said...

haha, xbengkak ke kepala? haha.







http://fitridzulkifli.blogspot.com