Mari Berselawat Setiap Hari

اللهم صلى على سيدنا محمد وعلى آله واصحابه وسلم

Ya Allah,limpahkanlah rahmat ke atas Muhammad

Thursday, April 8, 2010

Muhasabah Cintaku

Alhamdulillah,hari ni happy sebab buka buka fb je terus ade orang tag gmba time sekolah dulu..serius cntik gile gmba tu.buat aku bertambah tambah rindu kat zaman sekolah dulu.



Ade ke patot anak dara duk kat tangga!patot la sampai sekarang takde orang masuk meminang!rupenye pernah duduk lepak lepak kat tangga,amek gamba ni.takpe takpe nasib baik gamba ni sweet gile.cube cari mane aku?? =p


Selain tu,hari ni jugak aku jumpa kembali my friend sejak sekolah rendah dulu eh eh,ke sejak tadika ek??aku lupe la.hehe.Memang rapat sangat dengan die.Sekolah agama sama,kelas sama,duduk pun sebelah sebelah je,em,kami juga adalah pengawas kat sekolah agama ini.
Sekolah kebangsaan pun sama tapi kelas lain. tidak dilupakan,kami adalah ahli kumpulan nasyid sekolah.oh ye,aku pengawas pusat sumber,die pon same!oh!

Itulah dia Siti Nadirah binti Khairudin.ambik kau aku letak nama penuh.


Si Nadirah ni aku ingat lagi mulut die becok sikit.ade je bende yg die nak cerite.aku suke kawan dengan die sebab die suke wat aku tergelak. Tapi sayang la lepas je UPSR,kitorang sekolah lain lain tempat sebab umah die kat Greenwood,aku plak kat Seri Gombak.
Perghh..lame tu xjumpe ko Nadirah oi!


Memang tercari cari gak die tapi xjumpe jumpe.


Nadirah,untuk pengetahuan ko,ko pernah lalu depan umah aku taw.time tu ko dengan kawan kawan ko taw. Tp aku tak ingat la bile kalau tak silap aku time tu kite form 2 kot.
Aku tak sempat nak panggil masa ko lalu tu pastu bila aku lari lari keluar aku tgk ko dah jauh.ko tak denga aku panggil.T_____T
Tapi takpe,sekarang kite dah jumpe walaupon hanya kat fb.


hooray!


Maybe nanti kite boleh keluar sama sama ke kan kan?
Tahniah kerana menjadi follower yang ke-100..nanti la ade rezeki aku blanje k!
Tak pon aku bagi ciuman jelah kat ko,ok tak?hehehe


oh,Jumaat yang bahagia walaupun minggu ini diuji dengan pelbagai dugaan.
Kemaafan itu sangat indah!


Esok insyaAllah balik kampung sebab Ahad ni nak pergi hantar rombongan meminang untuk Pakcikku.Kawen jugak akhirnya Pakcik aku yang sorang ni.

Tetibe teringat satu peristiwa :

Mamat : "Pakcik,bile Pakcik nak kawen??"

Pakcik : "Ko sibuk apasal?xpayah nak sibuk sibuk!"


HAHAHAHA.
Terdiam Mamat lepas tu.
Takpe Mat,lepas ni ko tak payah risau bile tanya soalan kawen kat Pakcik.
Pakcik Kayo!tetibe je.

Happy Ending.
=)

2 comments:

Mr Rulez said...

2lar..kdg2 ingat masa lampau tergelak sorg2..rasa nk pusing balik ms dlu..hek3..

nadey said...

hahahahha
winduuuuuuuuuuuuuu
seyes ko mmg kwn baik aku tyme sek rendah huhuhuhuh

ko penah pnggil aku ??? aku xdgr???
telinge aku byk lemakkkkkkkkkk
sowiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

uhuhuhuhuh
jejak kasehhhhhhhhhhhhh