Mari Berselawat Setiap Hari

اللهم صلى على سيدنا محمد وعلى آله واصحابه وسلم

Ya Allah,limpahkanlah rahmat ke atas Muhammad

Sunday, April 25, 2010

Crazier Crazier

Baby you showed me what livin' is for
I don't wanna hide anymore
Oh Ohh

song title : crazier

Pagi Isnin,minggu terakhir latihan praktikal bagi saya,minggu pertama latihan praktikal bagi si dia.sape si dia ni?si dia lah!my dear dia..bukan deer ok.

merepek @#$%^&*()

jangan jadikan ini sebagai entry sampah ye Adibah.jangan jangan.

tak tahu nak buat ape skang ni.hati perasaan sumenye dah melayang layang ke rumah.dah tiada hati dan perasaan dah kat tempat keje ni.nak balik nak balik!!nak laksanakan misi dan visi yeaay!

misi dan visi ketika di rumah

-jogging setiap hari (1jam sehari)
-time tengok tv,buat sit up setiap kali iklan.
-minum air suam + limau nipis.
-no sugars please.
-lompat tinggi tinggi 100x sehari.

boleh ke agak agak ye??memang dah plan baik punye dengan Amin,adikku.die kene teman gi jog kat tasik sebab em,em, saya takot nak pegi sorang sorang!bahaya kot.banyak kes la kat kawasan rumah tu memang kalau nak keluar,harus sentiasa berhati-hati tahap dewa.

penah kene kan biaselah.macam trauma sikit.setiap kali berjalan mesti tengok belakang.dengar je bunyi motor mesti tengok belakang.kalau bawak beg pon siap kepit kepit beg tu and kat tangan pon pastikan tak pegang handphone atau pon beg dompet.fuhhh,memang mencabar.sebab tu saya tak suke keluar sorang sorang.mesti nak ade orang temankan.

cewah,siap highlight lagi (penjelasan la konon supaya tidak dituduh anak manja oleh Wani dan orang lain =p )

ok,berbalik kepada misi di atas,adakah saya mampu??
tolong la Adibah,kuatkan semangat kau!kau pasti boleh!

saya dah cuba Atkins Diet tapi entah la.
orang kate,kalau nak diet,kene ikot kesesuaian tubuh seseorang manusia jugak.
mungkin saya lebih sesuai dengan cara latihan latihan kecergasan macam ni sebab dulu selalu work out kat gym kolej (jalan atas treadmill je) dan memang turun la.nampak ketara.padahal dalam mase 2minggu tu,bukan pergi setiap hari pon and saya makan macam biase,tak de control control.so,secara konklusinya,saya anggap cara yang sesuai bagi saya adalah senaman dan pemakanan yang sihat.maybe saya akan combine semuanya sekali gus,Atkin's Diet + Senaman.


sekian,terime kasih.


chaiyok2!!

2 comments:

Alwanieyusoff said...

terdpat nama wani disitu..haha
memg anak manje pon die nih...
;p

chaiyok dibah.... make sure naik sem ni ak nak tgk perubhnnya....

✖sLap mE pLz!™✖ said...

kami yakin anda boleh!
*kata aku dlm hati huhu