Mari Berselawat Setiap Hari

اللهم صلى على سيدنا محمد وعلى آله واصحابه وسلم

Ya Allah,limpahkanlah rahmat ke atas Muhammad

Thursday, April 22, 2010

22 April : Hari Perasaan Bercampur Baur

Alhamdulillah,selesai sudah presentation semalam.senang hati,seronok and rase macam tak percaya je.sempoi je present kat penyelia fakulti (wakil sebenarnya).oh,memang pada mulanya presentation ditangguh ke hari isnin tp pada hari rabu,kami dapat panggilan mengejut daripada penyelia fakulti,yang dia akan wakilkan lecturer lain untuk selia presentation kitorang.yelah,bini die kan baru lepas bersalin,agaknye takde orang nak jaga kot..ok lah tu,awal sket present,merdeka!HAHAHA

ok ok masih tak merdeka sebab AR masih ade lagi storyboard yang tak siap baik baik.saya redha T___________T

lepas je abes present,boss dengan baik hatinya,benarkan kami keluar berjalan-jalan.tapi bukan jalan-jalan cari makan pegi karok melalak tak tentu pasal.keluar berjalan ada tujuan ye kawan kawan.kire macam lawatan sambil belajar lah.HAHA.sangat budak budak tapi takpe.seronok.

Kisah Lawatan

First time keluar makan dengan staff ofis.heh,ade 2 orang je pon staff nye.haip,jangan pandang rendah pada company ini.walaupon staff nye hanya 2 orang tapi kerja kat sini memang hebat hebat belaka.kirenya,kalau nak kerja kat sini,memang kene terer programming la.oh dalam erti kate lain,kalau nak praktikal kat sini pon,kene terer programming jugak.uhuk2~~angkat bakul kejap =p

jangan marah haaa.

Berbalik kepada kisah lawatan,kami seramai 8 orang staff CoRE (tetibe 6 orang budak praktikal naik pangkat) telah ke PWTC untuk '12th Defence Services Asia (DSA) Exhibition and Conference'.Macam takde kaitan kan?ade sebenarnye ye.Untuk makluman,tentera ni banyak menggunakan teknologi-teknologi untuk kegunaan seperti latihan,pertahan negara,mengesan musuh dan macam-macam lagi.kami ke sana,untuk melihat simulator-simulator yang digunakan oleh negara-negara yang mengambil bahagian dalam exhibition and conference ni.canggih-canggih jugak la walaupon tak dapat tengok semua.ada simulator udara(Air Defence Simulation System,Helicopter Simulators) ,simulator air (Sea Surveillance Radar Simulator) ,simulator perang (ATacWars,Naval Warfare Simulation System) ,simulator latihan (Weapon System and Flight Training Simulators) dan macam-macam lagi lah!

Dalam masa yang sama,saya juga berpeluang pegang pistol betol (tak tahu lah model ape) ,pegang kereta kebal,pegang balai polis bergerak, pegang trak tentera,pegang itu,pegang ini.blablabla.orang yang paling seronok dan teruja tentulah SABRINA the Palapes.HEHE.thanks ye Sab bagi pinjam buku =p

Oh ye,lupe la plak nak bagitau,sebelum masuk exhibition ni,kene daftar dulu.bukan semua orang boleh masuk.hanya tentera dan wakil daripada syarikat yang berkenaan je boleh masuk.siap kene cakap lagi dari company mane.perghh.kawalan memang ketat la.macam kat airport je siap kene scan ape sume.sangat mencemaskan.

Ini gambar-gambar bukti kehadiran saya di sana.

Bukti #1

Bukti #2
tengok tu pass yang saya pakai.xjelas sangat kan.xpe,tengok gambar seterusnya.

Bukti #3
wah wah,jawatan saya : software developer.
siap ade name company lagi.
bravo bravo!

Bukti #4
Alia bukan pegang batang buluh ye -__-
tu rasenye senjata macam senapang gak tapi tak tahu ape.maaf.

Bukti #5
kereta kebal Malaysia.
ni mase pameran dari negara kita.


ok,itu saje.
entry ini ditulis malam tadi.

mood sekarang tak berapa nak best.Bye
Assalamualaikum.


2 comments:

cikwanik said...

wah wah

sofware diba lepa.. takut ah

cinta sang ratu... said...

hahaha..

developer = diba lepa

bagus2.keep it up!