Mari Berselawat Setiap Hari

اللهم صلى على سيدنا محمد وعلى آله واصحابه وسلم

Ya Allah,limpahkanlah rahmat ke atas Muhammad

Sunday, May 10, 2009

TRUTH or DARE???

SILA HARGAI ENTRY YANG PANJANG INI

ditulis penuh kesungguhan oleh penulis

Salam alaik…

Finally,im home!!yeh….bebeh!!lama xbalik umah,rase cm lain je..ayah dah maju.dah ade _D_..dah pandai wat blog,ade facebook and ade akaun kat mudah.com.eceh.marvellous la ayah.mak makin cun,masak tetap sedap sesedap masakan mak.patut la adik2 aku yg kat umah ni makin tembam.apekah naseb aku ketika di umah skang ni??abes la diet aku..HAHA..tp Adib tetap maintain je.dah pandai baca skang ni.dulu nak ajar membaca bukan main lg.lapo la..sakit perot la..penat la..HAHA..kelakar btul la budak2 ni..baru je sehari di rumah,xde wat ape sgt sbb hari ahad mak xmeniage.so,dok je la and wat keje yg xberape nak pekdah sgt ni.HIHI.apekah keje itu??haa…itu yang kite xtaw. ;p

Semalam dok dlm bus selame lebih kurang 5jam.saket punggung aku.kalu dok dlm bus dah xde keje lain dah..tentunye TIDURRRRR….btol x?btol btol btol..jawab Ipin.terime kaseh Ipin kerana memahami kak dibah..em,lame sebenarnye xnaik bus ni.kalu xsilap dah 2sem xnaik bus.sebabnye tumpang kete Qit.tp cuti sem ni Qit ade Latihan Industri atau pun lebih dikenali sebagai PRAKTIKAL..so,lepas je abeh exam die terus balik xtunggu aku.aku pon jd pening kepale.xtaw nak kemas barang cmne sbb dah terbiase naik kete.barang tu sumbat je kat bonet.tp cuti ni xleh wat cmtu.kene kemas btol2.pening jugak sbb byk barang yg nak dibawa balik.lebih2 lagi bulan jun ni nak pg Beijing..takot xcukup baju plak.tu je.HEHE.mcm besor sgt je masalah kan?sebenarnye die yg xtaw nak mengemas.banyak cite plak dibah ni.dah dah.bosan la cite ko ni.cite bende lain.bosan taw x!!BAIK…. T___T

Ok la cite bende lain la.em,malam sabtu sebelum balik umah hari sabtu ritu.em,paham x?cmni2,hari jumaat time malam same dgn malam sabtu.kitorang taw la dibah wei~~ oo,taw ke?ingatkan xtaw.ok sambung2.pada malam tu lebih kurang pukul 8.30 malam aku,Alia,Sabrina,Wani,Ikin,Ikhwan,Fadzil,Zul dan Ayie dok lepak kat Kafe K9.makan2 borak2..sebenarnye xrancang pon.Wani dgn Ikin yang ajak join skali.kami on je.lagi pon xde keje nak wat malam tu.bes gak lepak ramai2 ni.lepas makan kitorang pg tasik plak.Aku naik motor ngn Sabrina.cian Sab kene round 2kali.Die hantar Alia dulu pastu amek aku plak..Kami bg ikan makan roti.malam2 ikan xbanyak yang timbul.xnampak la kot.HEHE..bagi ikan makan sambil posing2 wat gaya bajet cam supermodel.eceh.jurugambar kami malam tu ialah Fadzil,Ikin dan Ikhwan.clap clap.terime kaseh kepada mereka.jgn lupe aku nak gmbo2 tu nanti ye..

Selepas ber‘bajet’ sbg supermodel kami pon dok dlm bulatan and main permainan yang diberi nama TRUTH or DARE.aku xtaw sape yg bg name kepada permainan ini.aku taw main je.HEHEHEKELEH.

Manusia yang pertame skali terkena ialah :-


-- Ayie.ya…itu dia!TRUTH or DARE??DARE…ayie pilih dare and Zul soh die menari tarian ape ntah.xtaw la name die tp kelakar la.HAHA.sporting beb.

-- Wani plak terkena selepas Ayie.TRUTH or DARE?TRUTH..soalannye ialah, “Apekah kenangan paling manis anda bersama si dia?”.Eceh.soalan xbleh blah.Wani pon menjawab dgn otainye…Apekah jawapan Wani?xleh bagitaw la.ni rahsia kami. ;p

-- pastu siape yg terkena aku lupe la.tp yg pasti Fadzil pilih TRUTH dan soalannye ialah “apekah ciri2 wanita idaman anda?”..jawapan Fadzil, “siddiq,amanah,tabligh,fatanah”..HAHA.

-- Sab pilih DARE and die didenda supaya menyanyi lagu negeri Perak.nyanyilah beliau dgn bangganye.negeri dielah katekan.lagu die sebijik cm lagu negaraku.

-- Alia pulak pilih TRUTH..cian Alia mcm nak nanges je.berani korang buli Alia ye??ish ish…tp yang xbesnye Alia buli aku balik.cis.xaci la Alia ni.bukan saya yg buli awak.HUUUU…

-- TRUTH or DARE??TRUTH…yakin gile.soalannye ialah “Apekah pengalaman manis anda bersama si dia?”.same plak soalan ngn Wani tadi.aku dah jawab sket pastu tetibe Alia mencelah, “eh,eh silap.tukar soalan lain la.em,Apekah mimpi yang paling indah dalam hidup anda?hehe”.cis cis cis.how dare you??aku nak tipu xbleh sebabnye Alia taw apekah die mimpi itu.cis lagi.HUHU.terpakse la aku cerite… T___T malu wei…korang yang 8orang diatas tolong jgn cite kat orang ye?siap korang kalu aku ade bace kat blog korang ke ape..mmg nak kene la tu..

-- Ikin plak pilih TRUTH…hehe.. soalan die rahsia kerane boleh mendatangkan kontroversi..

-- Zul???ni yang paling kelakar skali.HAHAHAHAHAHA.die pilih DARE.pilih salah sorang perempuan dari kalangan kitorang ni and lamar beliau dgn penuh romantik sekali..ayat xleh blah wei..Zul mmg sporting gile la.. “oh,adibahku sayang…dibawah sinaran bulan,bintang2 dilangit menjadi saksi…di malam yang kelam ini…sudikah kau menerima aku sebagai permaisuri hatimu??” AIK??permaisuri?? “eh eh,silap.” HAHA.ni just for fun k.SUMPAH kelakar.muka Zul xbleh blah.gile sporting!!

-- last skali yang terkena ialah Ikhwan.Wan pilih DARE and disuruh melakonkan watak sebagai mak nyah sambil catwalk pastu kene pusing wat muke mnggoda and lambaian bak Miss World.Ayu you….!!kalu Nick ade mesti gmpak kan kan??

Itulah die sedikit sebanyak kenangan hari terakahir kami di UTM untuk sem ni.selepas ni xtaw la bleh lg ke lepak2 cmni.lepas ni sume orang BZ dgn PSM.final year tentunye memenatkan.usaha perlu ditingkatkan.xbleh nak malas2 cm dulu.


okeh la,TATA!!!

7 comments:

sHaRk~kEyRa said...

ape ni..
ak nak join jugakkkk,...

cinta sang ratu... said...

sape soh ko balik dlu??huhu

eimie88 said...

sonok bce entry nih..:)
hehe..rindu plak kat mse tuh..
haha..shak tlps..tu la..kan rugi blik awal..ihik..

cinta sang ratu... said...

xpe2...sem depan insyaAllah ade lg..ni bleh wat sebagai aktiviti akhir sem..huhu

Farahainee said...

weh bile men??
xajak..
huhuhu

eimie88 said...

ko blik awal..camner nk ajak..haha..

cinta sang ratu... said...

ntahnye..kan zul kan?
ngeh3