Mari Berselawat Setiap Hari

اللهم صلى على سيدنا محمد وعلى آله واصحابه وسلم

Ya Allah,limpahkanlah rahmat ke atas Muhammad

Monday, August 25, 2014

Enam Bulan Sudah Usianya...

Bismillahirrahmanirrahim...

Anak telah tidur. Eh? Tiba-tiba telah beranak-pinak. Iyelah kan mengandung hari tu....Hari tu tu bila? Errr...ehemmm.

Lama sudah aku tidak ber-blog. Tidak sempat sejak selamat melahirkan pada 1 Februari 2014 yang lalu. OK tahun ni memang aku takde menghasilkan apa-apa entry. Ini yang pertama untuk tahun ini. Fuuuhhh. Banyak cerita tahukah anda? Entah mampu ke tak untuk diri ini mencoretkan kenangan sepanjang bergelar ummi kepada Nur Medina Safiyya, 6 bulan, di dalam blog ini. Mari kita tunggu dan lihat.

Oh ya mungkin saya boleh mulakan dengan bagaimana terhasilnya nama anak kami ini. Bagaimana terhasilnya NAMA ANAK kami ye bukan bagaimana terhasilnya ANAK kami. Ianya bermula apabila kami melihat dokumentari tentang Kota Madinah di tv. Tiba-tiba suamiku berkata,'sedap jugak kan kalau letak nama anak Madinah'. Sebagai isteri solehah (katakan ameen), saya pon menerima cadangan suami tanpa berfikir panjang. Eceh. Solehahnya aku.

Nama Safiyya pulak saya yang letak. Tak tahu nape tapi masa tu terlintas nama Safiyya je. Lagi pula maksudnya baik iaitu 'Sahabat yang baik'. Jadi boleh lah kiranya anak ini menjadi sahabat aku yang baik satu masa nanti insyaAllah. Aku juga berharap agar aku menjadi sahabat yang baik untuk dia.

Buat Nur Medina Safiyya, Ummi dan Walid harap Medina akan jadi anak yang baik, solehah, sihat dan berjaya dunia akhirat. Kami doakan Medina jadi pendukung pejuang agama Allah. Ameen ya Rabb.

Baiklah sampai sini saja coretan aku. Suami sudah mahu pulang tu.
Jumpa lagi di entry akan datang yang tak tahu lagi bila kan tiba ohhh.

Wassalam.

No comments: