Mari Berselawat Setiap Hari

اللهم صلى على سيدنا محمد وعلى آله واصحابه وسلم

Ya Allah,limpahkanlah rahmat ke atas Muhammad

Tuesday, October 19, 2010

PSM dan Airmata

Entry ini terhasil setelah tuan punye blog menitiskan airmata beliau kerana Final Year Project!

*lap airmata*

Mata,jangan la nanges lagi.
Kepala,jangan la saket berdenyut-denyut lagi.
Hati,jangan la malas lagi.
Semangat,jangan la cepat sangat patah.

*lap airmata lagi*

Tak tahulah kenapa tiba-tiba tumpas malam ni.Tadi duk menghadap laptop nak wat keje.Ingat nak wat draft untuk public speaking (subjek Oral Communication) sebab tak nak tengok PSM dah sebabnye bila tengok coding je termuntah.bile tengok lagi terus pengsan.gile tipu

Sekali buku Oral tu takde aik?Mane menghilangnye...oh baru teringat yang ritu ade budak pinjam masa dalam kelas sebab die tak bawak buku cisss!Macam mane nak wat keje ni??Nak rujuk ape ni??Aaaaaaaaaaaarrrrgghhh!!!

Lek luuuuuuuu! (nada suara macam Cat dalam filem Semerah Cinta Stiletto)

Ok.Mari fikir nak wat ape selain menghadap coding PSM.

thinking...thinking....thinking.....

Last last aku bukak fb.Baik lah saya memang dah addicted to fb!padahal macam takde ape pon kat situ tapi tak tahu nape nak kene bukak jugak aisshh.Duk menghadap laptop sampai kepala berdenyut-denyut.Sakit sangat sangat!Aku kena buat spek ke ni??Sakit kepala tak boleh tahan dah ni!

Akhirnye kepala ku disorongkan bantal.Tido tido ayam kejap selama 15minit.Mase ni dah pukul 1130 malam.Fikir punye fikir baik aku tido je sebab PSM ni confirm tak jalan gak malam ni.Otak gile serabot.Tido lah Dibah tido lah engkau.Shut down laptop pastu pegi toilet dulu buat ape yang patot pastu landing atas katil paksa mata pejam.Paksa?wah wah wah.

Magik betol bile mata ni tak boleh nak pejam.Mungkin pagi toilet tadi kene air terus segar bugar.Kepala hotak berpusing-pusing memikirkan ape pon aku tak tahu.Suddenly rase sunyi gile.Rase macam hei,ape nak jadi dengan aku ni??Terbayang macam mane agaknye kalu tak dapat siapkan projek ni.Macam mane nak hadapi semuanya.Semua aku nak pikir.Semua bende nak berlegar-legar dalam kepala ni ahhh serabut you know!Aku nak buat ape ni??nak buat ape?Nak hadap laptop sakit kepala.Nak wat PSM dah tak tahu dah macam mane nak pikir logik ape sume tu.Daripada 16 error jadi 127 error!Hei,ko main main dengan aku ke ape ni ha??Jangan cabar aku boleh tak? T___________T

Tumpas wei tumpas gile.Mengadu kat roomate pastu airmata meleleh.Roomate kate InsyaAllah boleh,jangan risau.Pastu mesej Wani cakap Penat penat penat!! Wani soh aku tido. Macam mane nak tido kalu mata tak ngantok pastu otak ligat?

pastu Wani soh tulis blog sebab nanti die boleh bace ha ha ha.Ok Wani ni aku siapkan entry panjang berjela supaya ko bace dengan aman (sape Aman?? bagitau E_ _ i ha ha.Tak lawak la nenek)

Dah la called mak masuk voice mail.Called lagi masuk voice mail lagi.Pastu Called Mamat masuk voice mail jugak!Abes kredit aku kene tolak!Nasib baik called Aus boleh.Cakap dengan Aus selama 2:47 minit je pon.Kredit tolak sampai dua ringgit lebih ggrrrrrr!Cuba called mak lagi.Masuk voice mail jugak.Akhirnya aku hanya mampu texted mesej je kat mak.Makkk..bla bla bla bla ntah ape aku meroyan ya Allah!Aku mintak mak doakan aku boleh wat projek tahun akhir ni.Doa mak kan mudah termakbul.Ameen~~

Setelah bergolek beberapa saat di atas katil,aku pegi kat meja study,on laptop bukak coding.Ubah sikit-sikit pastu arrrggghhh error macam tu jugak last-last terhasil entry tunjuk perasaan ni.Ni betol betol tunjuk perasaan ni!Rase nak hentak-hentak laptop ni hah

*tarik nafasssss............fuuuhhh*

Aku kena rileks.Aku kene sabar.Aku kene kuat.

Bukan senang wei nak wat Degree!
Masters,PhD ape tah lagi!
Bile jadi macam ni,wat aku berfikir.........betol ke aku nak sambung masters lepas ni??
Takot tak mampu.....................................


20.10.2010/1:30 pagi

6 comments:

nadey said...

wehhhh aku ingt yg ko mmg kuat nanges wehhhhh hahahahhahaha
tp chill k!! skung susah kendian ari ok laaa

Alwanieyusoff said...

usahe usahe usahe..manisnya akan dtg jua.. lepas tu ko akan tsenyum puas.. kite nangis sm2 waktu dah hbis nanti ok!

cinta sang ratu... said...

nadhirah!

aku kuat nanges ek?hahaha T____T
kesian aku.

btol tu,bersusah2 dahulu bersenang2 kendian

cinta sang ratu... said...

wani,

aku ingt la yg ko nak nanges mase grad nnt kan huhuhu.jom nanges same2 k!

cinta sang ratu... said...

oh ye,thanks sebab tenteramkan hati aku ye akak wani.really appreciate it!

=)

PeaRL @lieys said...

samelah dibah..kite wat sesame eh..Insyaallah datang jugak hasilnya nnti..bak kate cik shafry sikiiit je lgi..tinggal ade lbh kurang sebulan je lgi..insyaallah..buleh!!!!