Mari Berselawat Setiap Hari

اللهم صلى على سيدنا محمد وعلى آله واصحابه وسلم

Ya Allah,limpahkanlah rahmat ke atas Muhammad

Wednesday, May 10, 2017

Pengalaman Saya Sebagai Pengguna SUSU RIZQI MAMADIL

Ni founder Mamadil pesan ni...ibu menyusu yang minum susu rizqi ni, anak yang disusukan terus dapat manfaatnya.


Pengalaman dibah sebagai ibu menyusu anak yang amalkan susu ni, Alhamdulillah sangat terbaik. Masa mula2 minum, Raudhah asyek buang air besar. Dia tak sakit perut, tak meragam tapi dalam sehari buang air besar smpai 4kali. Jenuh jugak la tiap2 hari basuh yak 4kali tapi tengok dia OK je so dibah teruskan je consume. Alhamdulillah tak lama pon Raudhah camtu..tak sampai 5hari. Bila fikir balik, ohhh mesti susu ni bersihkan dalaman anak sebab tu asyek yak. 


Masa kat kampung hari tu, Raudhah menunjukkan tanda2 dijangkiti HFMD. Dia taknak menyusu, meragam dan ada macam ruam2 kat sekitar mulut dan tangan. Hari sebelum Raudhah sakit ni kami pergi pos barang di pos laju lepas tu pergi pasaraya..Raudhah duduk dalam troli,mungkin berjangkit dari situ. Raudhah ni seorang baby yang sangat suka makan, dan takkan pernah tolak makanan atau susu ummi. So sangat pelik bila dia beriya tolak makanan dan minuman. Macam mak2 yang lain jugak, dibah pon akan google dulu kalau apa2 berkaitan anak2 untuk dapatkan pandangan dan semua blog yang dibah lawat cakap yang HFMD ni ubatnya kena bagi makanan yang tingkatkan antibodi anak. Masa tu teringat susu rizqi then terus buat bagi Raudhah dan Medina minum. Bagi yang sejuk2 la sebab nak legakan tekak dia kan. Dibah pon minum jugak dan pujuk2 Raudhah menyusu...Alhamdulillah tak sampai 2hari, Raudhah dah nampak elok..boleh makan minum dan dah takde ruam2 sekitar mulut dan tangan. Alhamdulillah.. 


Medina pulak takde masalah minum susu ni. Tak yak2 macam Raudhah.. dan demam pon cepat kebah. Medina ni budak yang sangat jarang demam. Selama 3tahun ni dia pernah demam tak sampai 5kali tapi bila sekali dia demam,lamaaaaaa sangat nak elok. Memang terkejut jugak la demam Medina cepat kebah bila dibah bagi dia susu rizqi ni. Alhamdulillah apa2 pon segala kesembuhan hanya milik Allah. Kita sebagai manusia hanya mampu berusaha mencari penawarnya. Dan sebaik2 penawar adalah makanan sunnah. 


Maka tak mustahil la susu rizqi ni mampu menyembuhkan penyakit sebab di dalamnya terkandung susu kambing,habbatus sauda,ekstrak kurma,kismis,buah zaitun dan madu. Complete! InshaaAllah...

Sebagai langkah berjaga,setiap rumah perlu ada susu ni kalau2 anak2 nampak mcm tak sehat,boleh terus bancuh bagi anak minum disamping kita jaga juga pemakanan anak2 mcm buat bone broth, lebihkan bwg putih dan sebagainya 




ikhlas, 
Agent Sah Mamadil (no ID : M300409)
Wassap 0193046114 ( Adibah)
FREE POSTAGE seluruh Malaysia.
COD Gombak, Batu Caves, Selayang, KL, Bangi, Kajang, Batu Muda, Sentul.











No comments: